Dovlecei pane

Vara, mananc dovleceii mereu cu placere. Bineinteles, primii i-am mancat in copilarie, la bunica. Imi aduc aminte, cu drag, ca erau si preferatii bunicului.

Bunica mi-i alegea pe cei mai fragezi si proaspeti dovlecei din gradina si „pe fuga”, cum zicea ea, mi-i punea la foc.

Dovleceii se prepara foarte rapid si se pot manca atat calzi cat si reci, am incercat ambele variante. 🙂

 

Reteta: Dovlecei pane

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • mustar cu miere
  • 100 g parmezan
  • 200 g pesmet auriu
  • o lingurita usturoi granulat
  • patrunjel
  • busuioc
  • oregano
  • boia dulce
  • sare
  • piper

Sos picant:

  • 50 g smantana
  • 2 linguri de ulei aromat
  • o lingura de chili granulat
  • sare 
  • piper

 

Preparare:

Intr-un bol, amestecam pesmetul auriu cu parmezanul, busuiocul, oregano, usturoiul granulat, patrunjelul, sarea si piperul.

Intr-un alt bol batem 2 oua, peste care adaugam doua linguri de lapte si o lingurita de mustar cu miere.

 

 

 

19875614_1376455019110537_6821942950978711779_n.jpg

Taiem dovleceii pe lung, in felii subtiri si ii dam prima data prin ou, apoi prin amestecul uscat si ii asezam in tigaie in putin ulei de masline, pana cand capata o culoare placuta, aurie.

19665460_1376454982443874_7842467354090876513_n.jpg

Deliciosii dovlecei se pot servi alaturi de sosul cu smantana.

19554607_1376454882443884_3883244954545780343_n.jpg

 

Pofta buna!

 

#gatestesicalatoreste

Gateste si calatoreste ©

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s