Vita fasii in sos dulce-picant

Cand iti place carnea de vita si nu mai ai idei cum sa o gatesti!

Deseori, ma inspira bucataria chinezeasca, care este atat de variata. Una din preferatele mele retete este „Vita fasii in sos dulce-picant”, o minunatie, mai ales pentru iubitorii de mancaruri usor picante sau foarte picante.

Reteta: Vita fasii in sos dulce-picant

Ingrediente:

  • 500 g muschi de vita
  • 4 ardei kapia
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri de vin alb
  • 2 lingurite chili granulat
  • sare
  • piper

Preparare:

Se taie vita fasii subtiri si se pune intr-o tigaie wok, cu o cana de apa. O lasam 4-5 minute pana ies toxinele, apoi o dam intr-un jet de apa fierbinte.

Taiem legumele fasiute: ceapa, morcovul, ardeiul kapia si ardeiul iute. Le adaugam pe rand, la intervale de un minut, intr-o tigaie cu uleiul de masline, apoi adaugam vita si asteptam pana ce aceasta devine moale. Turnam sosul de soia si vinul alb, dupa 2 minute mierea de albine si asezonam cu chili, sare si piper.

Lasam sa se ingroasa sosul 3 minute si se poate servi alaturi de un orez basmati.

19665282_1376482352441137_831580818296982960_n.jpg

 

Pofta buna!

 

#gatestesicalatoreste

Gateste si calatoreste ©

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s