Noodles – paste chinezesti cu pui, legume si ciuperci

legume

Noodles doar la restaurant chinezesc? Ei bine, nu prea cred. 🙂

Pofta de mancat ceva bun, sanatos si rapid vine des, asa ca daca ma intrebi pe mine gandul imi fuge la noodles.

Care-i diferenta? Pot zice ca se prepara super repede si satisfactia finala nu are margini.

Este genul de reteta care „se mananca si cu ochii”, datorita multitudinii de culori ale legumelor care se imbina perfect in gust si aspect!

Da, recunosc, sunt o gurmanda si pe langa gust imi capteaza atentia si aspectul, asa ca va invit sa incercati, sa va jucati cu culorile!

Reteta: Noodles – paste chinezesti cu pui, legume si ciuperci

Ingrediente:

  • 250 g piept de pui
  • 200 g paste
  • 200 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 3 ardei colorati (eu am ales rosu, galben si orange)
  • 1 dovlecel
  • o ceapa
  • 100 ml sos soia
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • o lingurita de chili granulat
  • o lingura de miere de albine

 

Preparare:

Taiem puiul julienne, la fel si legumele: morcovul, ardeiul, ceapa, dovlecelul si ciupercile.

gatestesicalatoreste noodlesa

Avem nevoie de o tigaie wok in care punem uleiul de masline si prajim puiul pe ambele parti (maxim 6 minute). Il scoatem din tigaie si il lasam sa astepte. 🙂

19732057_1376455379110501_3778944263041688278_n

 

Acum este momentul legumelor. Le asezam frumos in tigaie la interval de un minut intr-o ordine deloc intamplatoare: ceapa urmata de morcov, ardei, dovlecel si ciuperci.

19756329_1376455362443836_306318469639161607_n

Intre timp punem pastele chinezesti la fiert 4-5 minute maxim, dupa care le dam intr-un jet de apa rece si le lasam si pe ele in asteptare, asa cum am facut cu puiul.

Acum cand legumele „au strigat ca sunt gata” asezam peste ele puiul, pastele si adaugam sosul de soia.

Amestecam la foc mic, asezonam cu sare, piper si chili, iar la final lingura de miere de albine.

67B2CABA-CA46-4473-B223-71101BC6CD84

 

Pofta buna!

 

#gatestesicalatoreste

Gateste si calatoreste ©

Lasă un comentariu