Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Atunci cand in frigider gasesc capsuni si doresc sa le pun in valoare, o tarta pare a fi o idee perfecta.

Asa ca mi-am zis: „- Ce poate fi mai relaxant după o zi nebuna decât sa iei capsuni jucause si vanilie discreta sa le combini in cea mai relaxanta tarta cu capsuni?” A da, nu sunt nebuna, eu fac parte din categoria aceea care se relaxeaza gatind:D….

In sezonul fructelor trebuie sa profitam la maximum de roadele pe care ni le ofera natura, asa ca va prezint o reteta delicioasa: tarta cu capsuni si crema de vanilie, facuta in casa in totalitate.

Reteta: Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Ingrediente:

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 60 g faina
  • 30 g amidon de porumb
  • 5 galbenusuri
  • 1 pastaie vanilie

Pentru aluatul crocant:

  • 200 g faina
  • 120 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 1 varf de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 500 g capsuni bine coapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri miere de albine

Preparare:

Intr-o tigaie cu 50 de grame de unt adaugam capsunile taiate in doua, la foc mic cu 3 linguri de miere de albine, pana ce acestea se inmoaie putin.

18893416_1345351848887521_8505173638459444478_n

Pentru blat avem nevoie de un bol in care sa amestecam zaharul cu untul (rece) pana acestea devin crema. Apoi adaugam ouale(doar galbenusul), varful de sare si plicul de zahar vanilat. Amestecam compozitia pana aceasta se uniformizeaza. La final adaugam faina si putin lapte, punem totul la mixer si oprim cand se omogenizeaza.

Scoatem tava speciala pentru tarta si indindem cu mana aluatul facut de jur imprejurul tavii. Introducem tava cu aluatul in frigider pret de 25 de minute pana cand acesta este foarte rece.

Dupa ce am scos aluatul din frigider, il bagam in cuptor pentru cca 20 de minute la 180º C pana ce marginile blatului sunt aurii. Dupa aceea il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Pentru crema de vanilie ne este utila o cratita. Adaugam galbenusurile peste care presaram faina si amidonul de porumb, omogenizam bine dupa care punem si zaharul. La final turnam laptele, putin cate putin pana amestecam toate ingredientele. Separat despicam pastaia de vanilie pe lung si scoatem cu varful cutitului toate semintele si le adaugam in crema.

18881771_1345351908887515_8374945844323717425_n

Acum, la foc mic, punem cratita si amestecam continuu cateva minute, pana ce crema se ingroasa, dupa care inlaturam de pe foc si asteptam sa se raceasca foarte bine.

Peste blatul rece adaugam crema de vanilie iar cu ajutorul unei linguri asezam crema si in final capsunile.

Lasati tarta la frigider cel putin 5 ore sau peste noapte!

Pofta buna!

 

#gatestesicalatoreste

Gateste si calatoreste ©

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s