Somon cu sos Teriyaki

Este dupa-amiaza, ajung acasa si in curand cina. Ups….

Nu mai am timp de nimic si totusi trebuie sa fac repede ceva sau… ma mai gandesc si la varianta: „Catering, sa sun, sa comand?!”, hmm… ei bine NU. Eu prefer varianta cea mai simpla. Care credeti?… sa prepar repede ceva gustos!

Oh da, peste, somon!

Pentru „n” motive, de exemplu în alimentatie are efecte deosebite asupra sanatatii sistemului circulator si contine grasimi bune, este foarte bogat în acizi grasi Omega 3, esentiali pentru o sanatate puternica, si pentru ca l-am gasit in frigider 🙂

Nici de data aceasta nu aleg o varianta banala de preparare, ci iar ma las purtata de papile si va prezint o reteta dupa placul meu!

Reteta: Somon cu sos Teriyaki

Ingrediente:

  • 2 bucati de somon (file sau medalion)
  • 300 g broccoli
  • 300 g morcovi baby
  • 30 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

Pentru sos folosim :

  • 165 g zahar brun
  • 30 g susan
  • 125 ml miere de albine
  • 45 ml soia

Preparare:

Folosim o tava in care asezam o foaie de copt iar peste ea broccoli si morcovul baby, adaugam uleiul de masline impreuna cu sarea si piperul (dupa gust) si amestecam.

Pe patul de legume asezam somonul.

Pentru crusta folosim un bol in care adaugam in ordinea urmatoare: zaharul brun (macinat), soia, mierea de albine si susanul si le omogenizam.

Foarte simplu acum ungem somonul bine cu sosul preparat si il bagam la cuptor 15 minute la 180º C.

18767484_1334767153307756_1148257227415591950_n

 

Pofta buna!

 

#gatestesicalatoreste

Gateste si calatoreste ©

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s